Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet för hund och husse

”To my wee darlin with love” står det på en enkel skiss daterad den 10 juli 2008. Skissen föreställer en kaféinredning och Carin fick lappen på bröllopsdagen av sin skotske make Anthony. Men det tog ett år att förverkliga gåvan. Förutom det lilla kaféet i skotsk stil skulle även trädgården göras i ordning för att passa gäster med hundar. Men nu är den klar och invigd. Över disken serverar Carin scones och te (vad annars?) och ute i trädgården leker hundar medan deras mattar och hussar umgås.

– Först hette det bara hundkafé. En del som hade hört talas om det sa att de tyckte det var synd att de inte hade någon hund, berättar Carin.

Hon döpte raskt om kaféet och klämde in att det även är för människor eftersom det är öppet för alla som tycker om hundar oavsett hundinnehav eller inte.

Carin, som själv har haft malteser i många år, vet att det är viktigt för olika raser att träffa varandra.

– Det här är som öppen förskola för hundar, förklarar Carin.

I helgen tänker hon bjuda på gratisfika för att folk ska våga komma in i trädgården. Kanske en och annan blir utskälld men är det hundcafé så är det.

Moniqa Swälas