Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen är kritisk

Oppositionen kritiserar de stora sparkraven på skolan som de anser innebär alltför stora kvalitetsförsämringar för de kommunala skolorna.

På barn- och ungdomsnämndens sammanträde i onsdags lämnade oppositionen in ett eget yttrande där de skriver att sparkraven på barn- och ungdomsnämnden är för stora.

– Vi anser inte att det går att spara några mer pengar ute i skolverksamheten utan att konsekvenserna för kvalitén blir för stora.

– Däremot anser vi att det går att spara mer pengar på den centrala administrationen, säger Morgan Darmell, M, ledamot i barn och ungdomsnämnden.

Han får stöd från Moderaternas oppositionsråd Inger KällgrenSawela. När kommunstyrelsens budgetberedning inleds på måndag kommer hon att kräva att kommunen tar av sina centrala medel för att minska sparkraven på förvaltningarna.

– Jag vill att man i första hand ska använda alla extrapengar som finns centralt. Vi föreslår att man använder de pengar som finns för särskilda utvecklingsinsatser, samverkansprojekt och de pengar som kommunstyrelsen har för oförutsedda utgifter, säger Inger KällgrenSawela.