Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionsrådet Karin Nilsson: "Jag har inte spridit rykten"

Vänsterpartiets oppositionsråd i Sandviken, Karin Nilsson, är polisanmäld för förtal. Hon anklagas för att ha bidragit till ryktesspridningen om att det förekommit sexköp på Steel Town.

– Jag har inte spridit rykten utan bara ställt frågor. Det måste jag få göra om jag får kännedom om människohandel, säger hon.

Karin Nilsson har under det senaste året nåtts av information om att det skulle förekomma sexhandel på Steel Town Biljard.
– Personer kontaktade mig med samstämmiga uppgifter, bland annat om att det skulle gå att hyra rum per timme. Det är väldigt allvarliga anklagelser som jag måste hantera, säger hon.
Karin Nilsson tycker inte att hon gjorde fel som ställde frågor till en person med insyn i Steel Town Biljard.
– Det är obehagligt om jag inte ska kunna ställa frågor i en demokrati. Jag har definitivt inte påstått någonting eller bidragit till ryktena på stan, utan bara ställt frågor till en person och sedan valt att inte gå vidare till polisen, säger Karin Nilsson.
Gårdagens protestaktion slutade med att hon och demonstranterna möttes i ett samtal.
– Vi pratade om det som hänt och jag gav min syn. Det kändes bra att tala ut, även om vi inte kom fram till något. Jag vill verkligen ta avstånd från att jag på något sätt talat nedsättande om kvinnor i Thailand. De vi ska rikta vår avsky mot är de som köper sex av kvinnor, oavsett land, säger Karin Nilsson.
Demonstranterna anser att hon borde ha vänt sig till polisen direkt när hon fick höra ryktena.
– Det får jag fundera över, men jag tyckte inte att jag hade fått det tillräckligt bekräftat för att gå till polisen, säger Karin Nilsson.