Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orädd björn lockar nyfikna

De står och spanar på en havreåker mellan Järbo och Kungsfors. Hoppet är att få se en björn.

Mats Hedblom från Årsunda såg en björn på åkern i lördags.

– Jag var ute och övningskörde med ett av barnen och såg att många stannat till på vägen. Vi undrade vad de tittade på, men när vi stannat såg vi en liten björn som gick och betade havre, berättar han.

– Det var intressant för jag har aldrig sett en vild björn tidigare. Men egentligen är det inte riktigt bra att björnen blir van vid människor. Det var många som stod och tittade på den på kanske 60 meters håll och den reagerade inte på det, berättar han.

I går kväll var han tillbaka tillsammans med Stig Olsson, men den här gången hade de ingen tur. Björnen visade sig inte.

Enligt uppgift kan det vara två björnar som uppehåller sig vid havreåkrarna intill väg 542 mellan Järbo och Kungsfors. Björnen eller björnarna kommer fram på morgonen och i skymningen för att äta havre och har blivit en attraktion som fått många att åka ut och försöka få en skymt.