Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro trivs på bortaplan

På resande fot. Då trivs Örebro.
Medan spelet på hemmaplan låst sig radar närkingarna upp segrar på bortaplan.
3–1 borta mot Gefle var Örebros tredje raka seger - och nu avancerar laget i tabellen.

Hemma på Behrn Arena har det gått tungt för annars hemmastarka Örebro. Tur är väl då att poängen i stället ramlar in i bortamatcherna.

Segern på måndagskvällen grundlades i första halvlek.

2–0-ledningen i paus var också välförtjänt, gästerna visade prov på en större anfallsvilja medan hemmalagets attacker var lätträknade.

Geflemålvakten Mattias Hugosson gjorde en svettig enhandsparad på Roni Porokaras närskott i matchinledningen, men var inte lika lyckosam när Örebro tog ledningen efter 37 minuter.

Samuel Wowoah slog en frispark långt utifrån höger, lyftningen in i straffområdet sökte ett Örebrohuvud, men studsade förbi allt och alla hela vägen in i mål.

Och vad värre var för Gefle – i halvlekens sista minut satte Örebro 2–0. Alejandro Bedoya sprang sig loss på högerkanten, spelade snett inåt där en omarkerad Porokara mötte direkt med högerfoten, tätt invid Hugossons högra stolpe.

För Gefle kunde det bara bli bättre i den andra halvleken. Laget försökte också forcera framåt, skapade visst tryck men inga heta chanser.

Inte förrän laget fick en tveksamt dömd straff med fem minuter kvar och Alexander Gerndt slog in sitt sjätte mål för säsongen.

Det gav hemmalaget ny energi – men i stället för en kvittering kontrade Örebro på tilläggstid och Tommy Wirtanen kunde fastställa slutresultatet till 3–1.