Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oremo på väg till Gefle IF

För några år sedan gjorde Johan Oremo succé i Gefle IF.

Nu vill klubben värva tillbaka honom från Djurgården.

– Han är en tillgänglig spelare, säger GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson, som bekräftar att intresse finns.

Det internationella transferfönstret stängde i natt. Men inom Sverige går det bra att värva spelare fram till 31 mars. Och Gefle IF, som inte har spikat sin trupp inför kommande säsong, fortsätter att leta spelare.

Enligt uppgifter till Sporten är Johan Oremo, som man sålde till Djurgården för snart fyra år sedan för ett mångmiljonbelopp, det hetaste spåret just nu.

Pelle Olsson bekräftar också att intresse finns men säger kategoriskt att Gefle ständigt håller koll på spelarmarknaden – och då särskilt på de spelare som tidigare tillhört klubben.

– Många av de spelare som lämnat oss för andra klubbar under de senaste åren är intressanta för oss om det är möjligt att få tillbaka dem.

Johan Oremo är en sådan spelare, eftersom Djurgården redan i höstas gjorde klart för honom att han inte ingår i klubbens framtidsplaner.

Men Pelle Olsson vill inte säga om Gefle erbjudit Oremo något konkret kontraktsförslag.

– Det är en helhetsfråga. Han har fortfarande kontrakt med Djurgården, så det är flera bitar som måste hamna på rätt plats.

För några veckor sedan provtränade Oremo med det norska topplaget Tromsö. Men en person med insyn säger till Sporten att Oremo inte kommer att få något kontrakt där.

– Jag vet bara att han inte är med på deras träningsläger, så det kanske indikerar det, säger Pelle Olsson.

Johan Oremo, som gjorde 15 mål på 36 allsvenska matcher i Gefle och valdes till årets nykomling i allsvenskan 2007, har sedan han lämnade GIF sommaren 2008 haft några bedrövliga säsonger kantade av flera skador.

Nu är han skadefri, men utan klubb.

– Att han tidigare spelat hos oss är självklart positivt och Johan är 25 år och fortfarande en hungrig spelare, som haft det kämpigt i Djurgården på grund av sina skador, säger Pelle Olsson.

• Men ni har redan fyra forwards i truppen. Behöver ni ytterligare en spelare på den positionen?

– Ja, fem stycken om vi räknar in Johan Svantesson som kan spela både mittfält och forward. Men säsongen är lång och en av våra forwards, Erik Törnros, är ännu inte i full träning.

Tidigare har Jakob Orlov omgärdats av proffsrykten, men han lämnar inte Gefle för utlandsspel.

– Nej, några internationella transfers har inte varit på gång för vår del, säger Pelle Olsson.