Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oremo sänkte Kungsgården

Kungsgården fick ge sig för serieledande Söderhamn som vann med 1–0.
– Vår målsättning var att spela tajt och vinna bollen på mitten. Jag trodde att de skulle få problem underlaget, säger Kungsgårdens tränare Stefan Lundin.

Söderhamn behärskade underlaget alldeles utmärkt och spelade sig enkelt förbi Kungsgårdens mittfält, sedan tog det stopp på KSK:s låga betongförsvar för det mesta.

Med både tur och skicklighet höll sig KSK kvar i matchen. Kungsgårdens målvakt Tobias Persson gjorde ett antal fina räddningar och Söderhamn hade några oskärpta avslut.

Två minuter in på andra halvlek så nickade Emil Oremo in 1–0 till Söderhamn. Han flög högre än alla och bombade dit segermålet. Med huvudet alltså, medan brorsan Johan dundrade in sitt mål mot Häcken med vänstern.

KSK flyttade upp Marcus Eriksson i anfallet och han fick den stora chansen till kvittering. Det var ett inlägg som seglade in på bakre stolpen över alla försvarare och där ensam med målvakten nickade Marcus Eriksson på uppstuds i burgaveln.

Sista minuterna så flyttades även mittbacken Khochin Ali upp i anfallet och KSK matade på med långa bollar. Det blev ett vansinnigt stångande och bökande och domaren Mattias Falk delade ut hela kortleken på några få minuter. Resultatet stod sig, men KSK har en enastående förmåga att hänga sig kvar i matcher.

KUNGSGÅRDEN–SÖDERHAMN 0–1 (0–0)

Målet: 0–1 (47) Emil Oremo.

Domare: Mattias Falk, Valbo.

KSK:s tre stjärnor:

3: Tobias W Persson, mv H

2: Joakim Kullberg, mb

1: Khochin Ali, mb