Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oremo sköt GIF till kval

Mycket lite talade för GIF.
Då sköt Johan Oremo på egen hand hem en kvalplats och nytt hopp om fortsatt spel i högsta serien.

Men den ångestfyllda sista omgången av fotbollsallsvenskan 2014 inleddes på tyngsta möjliga vis för Gefle.

Hemmalaget såg räddhågsna och nästan handlingsförlamade ut när Mattias Lindström störtade fram på ett inlägg från Emmanuel Boateng och redan i 18:e spelminuten – omarkerad– styrde in 1–0 för gästande Helsingborg.

Nu krävdes mål och poäng samt lite hjälp från den andra streckstridsmatchen mellan Falkenberg och Mjällby för att Gefle åtminstone skulle klara kvalplatsen.

Och såväl målen som poängen kom för Gefle.

Baklängesmålet gav nämligen den eld i baken som laget behövde och när Arnór Smárason drog ner Johan Oremo strax utanför Helsingborgs straffområde kom även den stora chansen att vända på steken.

Och som Oremo tog den.

Gefleforwarden tog själv frisparken på nästan 25 meters avstånd från målet, fick på en klockren träff och skickade bollen i en skruvad bana, via touch på en Helsingborgsspelare och in i mål.

Fyra minuter efter paus kom nästa fullträff av Oremo som nu tog tillvara på ett fint inlägg av Simon Lundevall och avslutade med ett distinkt skott längs backen till 2–1.

Eftersom Falkenberg tog poäng av Mjällby (1–1) innebar Gefles 2–1-seger, att Gefle nu får chansen att klara sig kvar via kval.