Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orken tryter – ambulanschefen slutar

Peter Bergh slutar som chef för länets ambulans- och akutsjukvård.
Orken som krävs för det kommande förändringsarbetet tryter.

Skälet till att han slutade i går är att han känner att han inte har den energi och det engagemang han vill ge jobbet. Som chef för ambulans- och akutsjukvården har Peter Bergh lagt ner mycket tid på jobbet då verksamheten organiserats om.

När nu nya förändringar är på gång har han ställt sig frågan om det är värt det och om han kan ge jobbet 100 procent och svarat nej. Han har därför sagt upp sig och får ett avgångsvederlag på tolv månadslöner.

– Jag är jätteglad att jag tagit språnget och otroligt, otroligt, otroligt hedrad av personalen. Det är nästan så man vill gråta, säger han och berättar att han fått uppemot 80 mejl som beklagar att han ska sluta.

Han är stolt över att ha varit med och byggt upp ambulansen till det den är i dag, enligt Peter Bergh en av landets bästa.

Vad han ska göra nu vet han inte än, bara att han vill jobba med något han brinner för.

– Smickrande nog är jag fortfarande attraktiv på arbetsmarknaden.

Under åren har arbetsgivare hört av sig och i går fick han samtal från tre arbetsgivare som hört att han skulle sluta.

I väntan på att landstinget ska hitta en efterträdare till Peter Bergh blir Roger Westerlund tillförordnad verksamhetschef för ambulansen och Anette Lund tillförordnad verksamhetschef för akutmottaningarna och Ava.