Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öronbedövande utsläpp trots kylan

Ballonger och buketter, visslingar och videokameror, kramar och glädjetjut.
I går var det dags för studenterna på Borgarskolan, John Bauer och Polhemsskolan att tjoande springa ut.

Först ut var Borgarskolans femton klasser. Samhällsekonomerna inledde utrusandet och spanade ut på de väntande mottagningskommittéerna, försedda med plakat, blommor och kameror.
Väl ute i trängseln gällde det att hitta den väntande familjen.
En stund senare var det John Bauerstudenternas tur att rusa ut på centralstationens trappa. Regnet lyste liksom värmen fortfarande med sin frånvaro, men det hindrade inte studentglädjen.
Samtidigt var det också dags för Polhemsstudenterna att rusa ut på skolgården, ut i framtiden. Det är osäkert om den under rådande konjunkturläge är ljusnande, men den är helt klart deras. Och regnet har dragit förbi.
Minuterna innan de ska möta gratulanterna med plakat fyller den stora årskullen från 1990 Ljusgården inne i skolan. Larmet är precis som på Borgarskolan öronbedövande. I trappen står ett gäng i skolpersonalen med fingrar i öronen.
Så börjar fanfarerna att blåsas och den första klassen släpps iväg ut på trappan. Sen låter de som nykläckta studenter ska göra; högt och mycket. Just nu finns ingen morgondag.