Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroväckande att en liberal tidning slirar på sanningen

Svar till Lilian Sjölund 8/10: När en liberal välrenommerad tidning vars innehållet både anses och antas vara sant slirar mellan sanningar och egna antagande redan på ledarsidan är det oroväckande.

Annons

I artikeln som går ut på att ”bekämpa” KD med ”sanning”, radar man upp flera osanningar som argument. Vi ger här svar på dessa:

I en lång intervju i en av våra största dagstidningar får Kristdemokraternas partiledare Ebba Bush Thor frågan kring abort och vi citerar hennes svar här: ”Kristdemokraterna står sedan 1990-talet bakom svensk lagstiftning i abortfrågan.”

KD har inte haft något samarbete med organisationen ”Ja till livet”, en organisation som förövrigt har upphört 2017.

Den artikel som hänvisas till i tidningen Dagen, är en partipolitiskt obunden text av en av tidningens ledarskribenter och har alltså ingenting med KD att göra. Detta framgår tydligt i publikationen.

I en liberal tidning bör samtal, texter och debatter bejakas och lyftas med tillförlitliga fakta för att utveckla och berika samhället. Alternativet är skrämmande och något vi är säkra på att GD inte vill stå för.

Jan Myléus, KD

kommunalråd

Lili André, KD

partistyrelsen

Mer läsning: Sjölund: Abortmotståndet vinner mark – dags att vakna nu, kvinnor!

Svar direkt: Det enda jag inte kan svara för är rubriken i GD:s pappersupplaga. Det är inte ursprungsrubriken och har inte heller täckning i texten som varnar för det växande abortmotståndet och inskränkningar av kvinnors fri och rättigheter. I övrigt står jag för texten. Samtal och debatt är som sagt viktigt, innan det är försent.

Lilian Sjölund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons