Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orsaken till olyckan oklar

SANDVIKEN
Arbetsplatsolyckan på Sandvik, där en 48-årig man skadades av en slipskiva på måndagen, hade kunnat sluta illa. Nu klarade sig mannen med förhållandevis lindriga skador tack vare att han hann kasta sig undan i sista sekunden. Vad som orsakat olyckan är fortfarande oklart.

Annons
- Det har tack och lov gått bra. Han är hemma från sjukhuset och jag har pratat med honom. Han fick sys i ansiktet och är öm i axeln, men det var ingen hjärnskakning, berättar Jan Thuresson, platschef på ämnesbehandling 67.
Gefle Dagblad berättade i går om den otäcka olyckan som inträffade strax före 17.00 på måndagen.
48-åringen höll på med ett sliparbete av ett järnämne. Plötsligt lossnade en bit från den 50 kilo tunga slipskivan. Trots rejäl skyddsutrustning med pansarglas kring maskinen kunde slipdelen på uppemot 15 kilo fara iväg och slungas upp mot mannen.

Träffad i axeln
- Tack vare att han hann med att se vad som hände kunde han kasta sig undan i sista sekunden. Annars hade han träffats rätt i ansiktet. Nu tog den mest i axeln, säger Sven-Åke Persson vid Sandvikenpolisen.
Mannen ska ha varit rejält chockad när han fördes till sjukhuset i Gävle. Efter att ha blivit sydd och omhändertagen för sina skador fick han lämna sjukhuset på måndagskvällen.
Vad olyckan beror på är ännu oklart.
- Det vet vi inte än, men det är naturligtvis något som vi så fort som möjligt måste undersöka. Arbetsmiljöinspektionen är redan på plats för en inspektion, säger Jan Thuresson.
Även polisen har inlett en teknisk undersökning av olycksplatsen.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se