Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örtstuvad spenat med prinskorv

Till 4 personer
500 g hackad spenat
1 msk smör
1 riven eller pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan (eller 5-6 kvistar färsk)
1 msk hackad gräslök
1 1/2 dl mager grädde
1 tsk konc. kycklingfond
1 msk maizena
salt och peppar
Att äta till:
600 g prinskorv
smör och rapsolja att steka i
2 tomater
kokt potatis eller blandade salladsblad och bröd

Gör så här:
1. Smält samman riven, eller pressad, vitlök med smör, hackad gräslök och timjan i en kastrull. Rör ner tinad, hackad spenat och slå i grädden. Låt allt koka upp.
2. Slå i kycklingfonden och red av med maizena. Sjud stuvningen mycket sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Stek prinskorv i lika delar smör och rapsolja. Dela tomaterna på mitten och stek snittytorna en knapp minut. Serveras med kokt potatis eller bara blandade blad och en bit gott bröd.
dan.strandqvist@ttspektra.se