Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örtstuvad spenat med prinskorv

Annons

Till 4 personer
500 g hackad spenat
1 msk smör
1 riven eller pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan (eller 5-6 kvistar färsk)
1 msk hackad gräslök
1 1/2 dl mager grädde
1 tsk konc. kycklingfond
1 msk maizena
salt och peppar
Att äta till:
600 g prinskorv
smör och rapsolja att steka i
2 tomater
kokt potatis eller blandade salladsblad och bröd

Gör så här:
1. Smält samman riven, eller pressad, vitlök med smör, hackad gräslök och timjan i en kastrull. Rör ner tinad, hackad spenat och slå i grädden. Låt allt koka upp.
2. Slå i kycklingfonden och red av med maizena. Sjud stuvningen mycket sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Stek prinskorv i lika delar smör och rapsolja. Dela tomaterna på mitten och stek snittytorna en knapp minut. Serveras med kokt potatis eller bara blandade blad och en bit gott bröd.
dan.strandqvist@ttspektra.se