Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäker framtid för GGIK på Nynäs herrgård

I flera års tid har GGIK Hockey fått hyra Nynäs herrgård på nåder från det kommunala fastighetsbolaget Gavlefastigheter.
Kontraktet förnyas ett halvår i taget och GGIK är besvikna över att kommunen inte kan ordna en permanent lösning för klubben.

Annons

För två år sedan skrev GD att GGIK Hockey skulle flytta ur Nynäs herrgård. Så blev det inte utan klubbens kansli har blivit kvar i huset. Men hotet om att bli utkörda hänger fortfarande ständigt över klubben.

– Vi får vårt hyreskontrakt förlängt ett halvår i taget. Nu har vi kontrakt till den sista november och vi har ännu inte fått något besked om vi får vara kvar efter det. Det känns väldigt otryggt, om vi blir utslängda så hamnar vi på bar backe utan någonstans att ta vägen, säger Jan-Olof Andersson, vice ordförande i GGIK Hockey.

Han tycker att kommunen borde kunna ordna en permanent lösning för klubben. Antingen genom att de får stanna i Nynäs herrgård för gott eller genom att bygga nya kontorslokaler i anslutning till Nynäshallen.

Men någon långsiktig lösning ser inte ut att vara i sikte. Gavlefastigheters fastighetschef Cecilia Öhlén säger att GGIK Hockey inte kan få stanna i huset permanent så länge de bara betalar en reducerad hyra.

Det kommunala fastighetsbolaget vill hitta någon som betalar full hyra för hela huset. Men tills man har hittat en sådan hyresgäst får GGIK Hockey stanna kvar.

Det mesta talar nu för att klubben får sitt hyreskontrakt förlängt med ytterligare ett halvår från den första december.

– Klubben kommer att få ett besked under augusti, säger Cecilia Öhlén.