Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ostfylld köttfärsbiff

Annons


600 g blandfärs
1 dl färskriven parmesanost
svartpeppar
smör och rapsolja
Till tomatsalsan:
500 g krossade tomater
1 liten gul lök
1 knapp msk konc. kalvfond
2-3 msk oliver
2 kvistar färsk rosmarin
salt och peppar
Att äta till:
Potatis, pasta, ris eller couscous, det är bara att välja.

Gör så här:
1. Forma 8 tunna färsbiffar. Täck 4 av biffarna med riven parmesanost. Täck med resterande biffar och tryck till kanterna så osten kommer att bli ”inbakad” mellan färsbiffarna. Krydda med svartpeppar. Salt behövs inte - det sköter osten om.
2. Skala, hacka och fräs den gula löken i olja. Tillsätt krossade tomater och låt allt sjuda några minuter så vätskan ångar av. Krydda med kalvfond, skivade oliver, hackad rosmarin samt salt och peppar.
3. Stek biffarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 2-3 minuter per sida med lock på stekpannan.

dan.strandqvist@ttspektra.se