Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ostfylld köttfärsbiff

Annons


600 g blandfärs
1 dl färskriven parmesanost
svartpeppar
smör och rapsolja
Till tomatsalsan:
500 g krossade tomater
1 liten gul lök
1 knapp msk konc. kalvfond
2-3 msk oliver
2 kvistar färsk rosmarin
salt och peppar
Att äta till:
Potatis, pasta, ris eller couscous, det är bara att välja.

Gör så här:
1. Forma 8 tunna färsbiffar. Täck 4 av biffarna med riven parmesanost. Täck med resterande biffar och tryck till kanterna så osten kommer att bli ”inbakad” mellan färsbiffarna. Krydda med svartpeppar. Salt behövs inte - det sköter osten om.
2. Skala, hacka och fräs den gula löken i olja. Tillsätt krossade tomater och låt allt sjuda några minuter så vätskan ångar av. Krydda med kalvfond, skivade oliver, hackad rosmarin samt salt och peppar.
3. Stek biffarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 2-3 minuter per sida med lock på stekpannan.

dan.strandqvist@ttspektra.se