Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovationer för orkesterföreningen

SANDVIKENDet blev stående ovationer i Berwaldhallen i Stockholm för Sandvikens Orkester-förening och Laurentii Oratoriekör från Sollentuna på söndagen.

Annons
Föreningen hade själv tagit initiativ till arrangemanget och hyrt hallen. Det var fullsatt vilket innebär att cirka 1 400 personer hade kommit för att lyssna på Lars-Erik Larssons "Förklädd Gud" och Brahms "Ein deutsches requiem", med Olof Buckard som recitatör, och Lena Ingels och Gunnar Birgersson som solister.
- Det har varit kö efter biljetter, säger Lars Skoglund, orkesterföreningens ordförande.
Orkester, kör och solister, tillsammans 220 personer, genomförde konserten i Ovansjö kyrka på lördagen, fullsatt även där, och tog sedan Berwaldhallen i besittning på söndagen.
- Det är lite speciellt för en amatörorkester att få uppträda på en av Sveriges nationalscener, säger Lars Skoglund, lite tagen av hyllningarna direkt efter konserten.
Kvällens dirigent, Kurt Romberg, född och uppvuxen i Sandviken och ledare för oratoriekören, är den som har drivit på för att genomföra arrangemanget i Berwaldhallen.