Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 4 000 Gävlebor protesterar

4 288 Gävlebor har skrivit på Lärarförbundets upprop mot besparingar i skolan. I dag överräcktes namnlistorna till kommunalråd Per Johansson, S.

Lärarförbundet samlade in namnen under parollen "låt inte barnen betala krisen" i slutet av april. I dag var fackförbundet kallat till budgetinformation i stadshuset och passade då på att överräcka listorna.
– Vi samlade in 4 288 namn, alla vill att man ska ha så mycket pengar kvar som möjligt i skolan, säger Britt-Marie Westman, ordförande för Lärarförbundet i Gävle.
– Under 1990-talets lågkonjunktur skars det ned mycket på skola och förskola och vi har ännu inte nått tillbaka till nivån innan dess, hävdar huvudskyddsombud Anna Söderlund.
Lärarförbundet menar att kommunen i kristider måste satsa på just skola och utbildning i kristider.
I dag fick de information av bland annat kommunalråd Per Johansson om kommunens mål och ramar inför 2010. Nästa vecka hålls en förhandling då Lärarförbundet kommer att kämpa för att skolnämnderna får så stor del av kakan som möjligt.