Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 80 miljoner satsas på IT-park

SANDVIKENAtt bygga åt Sandvik vid Sandbacka park kommer att kosta kommunen mellan 80 och 85 miljoner kronor.

Annons
Nästa vecka väntas kommunen ta beslut om att godkänna ett avtal med Sandvik.
Det var i början av året som Sandvik offentliggjorde planerna på att flytta hela sin systemutveckling med cirka 200 anställda till Sandbacka park, IT-centret vid Högbovägen. Diskussionerna med kommunen hade då pågått under en längre tid.
Då sa man på kommunen att man var beredd att satsa 55 miljoner kronor för att göra i ordning en ny arbetsplats åt de Sandvikanställda. Men det verkar alltså bli betydligt dyrare, mellan 80 och 85 miljoner kronor.
Kommunen kommer att stå för hela kostnaden via bolaget Sanfab, Sandvikens fastigheter AB, som äger kontorslokalerna. Bolaget har länge varit omdiskuterat på grund av sin ansträngda ekonomiska situation med ständiga förluster. Sanfab är överens med Sandvik om ett tioårigt hyresavtal så kommunen garanteras hyresintäkter.
Och kommunens investering är vettig, anser kommunalrådet Stefan Hedin.
- Det är en viktig pusselbit i utvecklingen av Sandbacka park. Nu får vi med Sandvik där som dragplåster.
Exakt hur många kvadratmeter lokaler som ska byggas vet inte Stefan Hedin exakt men det rör sig om cirka 4 500 kvadratmeter för Sandviks räkning.
I detaljplaneförslaget som arkitektkontoret gått ut med planerar dock kommunen för en 8 000 kvadratmeter stor fastighet.
- Vi räknar med att fler ska hyra i Sandbacka, säger Stefan Hedin.
Veckan efter midsommar kommer kommunen att ta beslut om avtalet. De tre inblandade instanserna, kommunstyrelsen, Sanfab och Sandviken stadshus AB kommer att ha möte samtidigt.
Hösten 2003 beräknas bygget vara färdigt för inflyttning.

KARIN BERGKVIST