Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överjordiskt och magiskt - Ida Long visar alla sina starkaste sidor på "Rainbows & Tears"

Ida Long
"Rainbows & Tears"
(Comedia/Phonofile)
Betyg: 5 av 5

INDIEPOP Den 29 januari kommer Ida Longs andra skiva "Rainbows & Tears" ut. Med den så kommer höga förväntningar och hopp om att hon kommer kunna följa upp sin första skiva "Walk Into The Fire", som snabbt klättrade på topplistorna i Sverige då den kom ut år 2012. Lyckas hon följa upp? Absolut!

Redan efter den första låten känner man sig helt förtrollad av Idas röst och texter – något som följer med i skivans tio spår. Det står helt klart att Ida Long har stenkoll på vad som fungerar i sin musik. Hon skiner genom hela skivan som absolut kommer sätta spår i lyssnarnas hjärtan.

Man förstår snabbt varför skivan döptes till "Rainbows & Tears". Det finns ett starkt vemod genom hela skivan trots att många av låtarna är instrumentalt sett väldigt upbeat med snabba rytmer. Stråkinstrument används genom musiken och får ibland sällskap av piano vilka tillsammans bidrar till känslan.

Det hela resulterar i att skivan låter som något poetiskt överjordiskt och magiskt. Texterna är för det mesta på engelska men då spåret "Mannen på taket" startar möts man av en otroligt vacker text på svenska. Skivans starkaste spår är: "Mannen på taket", "Take Me To The Woods" och (I Get So) Dramatic", som alla tre har helt unika sound och visar upp alla av Ida Longs starkaste sidor. Ida Long kommer den 13 februari till Gävle på sin Sverigeturné – något som absolut inte får missas!

Gilla GD Kultur och Nöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Håll koll på de största nöjesnyheterna – ladda ner Gefle Dagblads nya app här, till Iphone eller till Android!