Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överraskande välgjort

Temat är slitet för att inte säga banalt. Ett ungt kärlekspar som åker ut i naturen för att campa och njuta av varandra och planera för en framtid tillsammans. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig, i stället bryts den romantiska idyllen av ett ungdomsgäng. En hund dödas av misstag och konfrontationen utvecklar sig till blodig terror av värsta sort och en fruktansvärd mardröm som aldrig tycks vilja ta slut. Ett rent helvete kort sagt.

Jag hör Lena Philipsson sjunga ”Det gör ont, det gör ont...”, för det är faktiskt många scener i ”Eden Lake” som framkallar smärta. Kelly Reilly gör huvudrollen på ett synnerligen skickligt sätt. Och Jack O’Connell spelar ”bad guy” på ett otäckt realistiskt vis, både till utseende och i handling påminnande om Alex (Malcolm McDowell) i klassikern ”A Clockwork Orange”.

Tyvärr existerar sådana sadistiska våldsmän i verkligheten. Och de är inte få.

Tack vare de trovärdiga ( tragiskt nog) faktiskt en av de bästa skräckfilmer jag sett på mycket länge. Rekommenderas för dem som har tillräckligt starka magar.