Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överskottsbolaget till Sandviken

SANDVIKEN
Överskottsbolaget ser ut att etablera sig i de tomma lokalerna på Galaxen i Sandviken.

Annons
- Än är inga papper skrivna, men vi har i alla fall kommit en bra bit på väg, säger Fredrik Thorgren på Realia.
Realia och ÖoB har haft diskussioner sedan i somras och nu hoppas Fredrik Thorberg att papperna ska skrivas under och att ombyggnaden kan börja i sommar.
- Går allt i lås kommer det här att bli ÖoB:s första lokaler i en centrumbyggnad, förklarar Fredrik Thorberg. Tidigare har bolaget helst haft försäljningslokalerna i industriområden, men nu är de intresserade av att prova något nytt.
Nu håller inte lokalerna i Galaxen, där tidigare Rimi låg, måtten.
De är helt enkelt för små.
- Vi räknar med att göra en viss ombyggnad till en kostnad av sju miljoner, förklarar Fredrik Thorberg. Nu når vi inte upp till ÖoB:s minimått på 2 500 kvadratmeter, men vi räknar med att det ska bli 2 200 kvadratmeter. Men det accepteras i och med att det är en centrumbutik.
Meningen är att lokalerna ska bli klara till den 1 oktober i år. Nuvarande butiker kommer att flyttas och vissa kommer också att få lite mindre butiksyta.
Det finns även stora lokaler outhyrda i bottenvåningen.
- Där har vi fortfarande ingen hyresgäst, säger Thorberg. Vi får väl marknadsföra oss lite bättre. Problemet med de lokalerna är att det är låg takhöjd.
JÖRGEN LARSSON