Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-huset var låst när de skulle ta bilen

GÄVLE- Det är så mycket skyltar att man inte ser informationen.

Jan Öhlander från Västerås suckar djupt.
Fredagens besök i Gävle slutade med att hans bil blev inlåst på Åhléns parkeringshus vid Stortorget.
Jan Öhlander och hans dotter Anna hade besökt släktingar i Gävle, och tänkte avrunda kvällen med ett restaurangbesök i centrum.

Parkerade i p-hus
De hittade ingen parkeringsplats på gatan, utan körde till slut in i P-huset bakom Åhléns.
-Vid infarten såg jag en skylt med texten "avgift alla dagar 0-24". Samma information fann jag på biljettautomaten. Bra, tänkte jag, och la i pengar till 21.57.
Sedan gick Jan och Anna Öhlander och åt. Men när de kom tillbaka halv tio möttes de av ett galler. P-huset var stängt för natten.
-Jag såg mig omkring. Jag trodde det var dolda kameran, säger Jan Öhlander.
När han tittade närmare in genom gallret såg han en vit liten skylt under P-skylten, som förklarade att öppettiderna var 06-20.
-Det hade lika gärna kunnat vara varuhusets öppettider, säger Jan Öhlander.
Han hittade Securitas telefonnummer på en skylt, och ringde dem för att få hjälp. En vänlig väktare kom till undsättning och släppte ut Jan och hans bil. Det skulle egentligen kosta 400 kronor, med väktaren var på gott humör och tyckte väl synd om de stackars turisterna, resonerar Jan Öhlander.
-"Trevlig sommar och köp något roligare för de 400", sa han. Det är det jag är mest glad för i den här historien. För en gångs skull log byråkratin, säger Jan Öhlander.

Medveten om problemet
På Carpark som driver parkeringshuset är man medvetna om problemet.
-Vi har varit på vår chef så att det ska komma upp en bättre skyltning. Men man måste ju faktiskt läsa vad som står, säger Stefan som är parkeringsövervakare på Carpark.
Och enligt honom hade historien kunnat gå att lösa utan att Securitas blev inblandade.
-Hade han ringt till oss i stället hade jag kunnat ge honom en kod. Så hade han kunnat öppna gallret själv, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST