Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På onsdagen avgörs fordonsprogrammets framtid

I dag, onsdag, ska politikerna ta beslut om fordonsprogrammets framtid.
Utredningen som gjordes pekade på fördelarna med att behålla utbildningen.
Men inför beslutet har socialdemokraterna lagt ett eget förslag.

Gefle Dagblad har vid flera tillfällen berättat om hotet mot fordonsprogrammets framtid. När det blev klart att det krävdes omfattande rust av lokalerna samt inköp av maskiner, valde kunskapsnämndens ordförande, Signe Brockman, S och förvaltningen att utreda andra alternativ.

Kostnaderna skulle bli dyra och samtidigt har det varit en halvering av antalet elever som antagits till programmet under de senaste åren. Sammantaget ledde detta till utredningen.

Det beslutet togs dock inte väl emot bland eleverna, som tog till orda under kommunfullmäktige i mars och ställde ett antal frågor till Signe Brockman.

Läs även: Elever stod upp för fordonsprogrammet under kommunfullmäktige

Hennes svar var dock inte lugnande och efter mötet sade Isabelle Olsson som går andra året med inriktning på transport, att det kändes hopplöst.

Men två dagar senare kom utredningens slutsats som visade att det bästa är att behålla utbildningen i Sandviken, men att avveckla inriktningen personbil.

Signe Brockman avslöjade då att socialdemokraterna skulle lägga ett eget förslag där alla inriktningar behålls.

I dag, onsdag är det så dags för politikerna att ta beslut i frågan och det är högst oklart vilken väg som väljs, något som Brockman är medveten om.

– Vi har ju inte egen majoritet i socialdemokraterna, så vi får se hur beslutet blir.