Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På rymmen till solens mat

Snöelände och trassel med nya dataprogram jag gav upp och rymde till atlantvindar, sol och ‧palmer. Inte var det någon brist på matställen där i Corralejo på Fuenteventura. Det var ungefär fem meter mellan inkastarna, otroligt energiska ‧typer. Men om man inte ville utsätta sig för deras tjat gällde det att snabbt välja en restaurang och ‧hoppas att maten inte var alltför anpassad till engelsmännen.
Så några större kulinariska överraskningar blev det inte. En tapaskväll efterlämnade minnet av färska musslor kokade i vin och citrongräs. Gott!

Men man behöver inte gå på krogen för att njuta. Med skivor av solmogna tomater från Gran Canaria, den milda ‧saftiga ‧gula löken i strimlor, gurka som smakar svensk sommar kommer man långt. Den ‧spanska lufttorkade skinkan till, oliver naturligtvis och så generöst med kuber av öns egen stolthet fårosten.
Sen njuter man för fullt i en ful plaststol på en balkongen med både sol och skugga. Jättefest blir det med bubblande cava till.
Så där kan man hålla på men allt har ett slut jag kom hem och vaknade till riktig snöyra och isvindar.
När kommer våren?