Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På väg mot en global superstat?

Medlemskapet i Europeiska Unionen påverkar dagligen våra liv, men få känner till dess mörka historia och vilka personer och krafter som ligger bakom.

Hela idén till den europeiska superstaten, och nationernas upplösning, finns med i greve Caudenhove-Kalergis manifest Pan-Europa från 1922 samt i hans skrift Adel, som följdes upp med boken Praktisk idealism. De planer Kalergi presenterade uppfattades av många som sjuka och sprungna ur en vansinnig mans hallucinationer, hans skrifter är både rasistiska och destruktiva med den härskande eliten i kontroll av samhället. Inte oväntat tog en liten klick ytterst mäktiga personer Kalergis vision till sitt hjärta.

Greve Kalergi berättar följande i sin självbiografi: "I början av 1924 fick jag ett samtal ett telefonsamtal från baron Louis de Rothschild som berättade att en vän till honom, Max Warburg, hade läst mina skrifter och ville skänka 60 000 guldmark för att finansiera idén om ett förenat Europa."

Även Bernard Baruch och Max' bror Paul var inblandade i detta skede. Rothschild, Baruch och bröderna Warburg var alla bankirer med enorma möjligheter att påverka utvecklingen i Europa.

Bankiren Jean Monnet, som haft en topposition som fredsförhandlare i Versailles och arbetat som rådgivare åt Franklin D. Roosevelt, är den som officiellt räknas som EU:s grundare och var den som tillsammans med eliten inom bank, politik och storföretag bar Kalergis visioner vidare mot ett förverkligande efter andra världskriget.

Arbetet med att beröva nationerna i Europa deras självständighet gjordes i små målmedvetna steg, alltid förklädda i någon rationell förklaring, och bit för bit centraliserades makten till den svårbegripliga överstatliga modell vi nu lever under. Monnets idé om ekonomiska incitament i små steg är dessutom känd som "monnetmetoden" och detta gav oss gradvis Kol- och stålunionen med sex medlemsländer (1951) sedan EEC (1957), presenterat som enbart en ekonomisk sammanslutning av suveräna stater. Därefter ströks ordet Ekonomiska ur benämningen och från 1970-talet blev det till den Europeiska Gemenskapen, EG.

1960 kom även EFTA, det Europeiska Frihandelsavtalet. Slutligen 1992 kom Maastrichtfördraget som förvandlade "gemenskapen" till en union, EG blev EU, och i maj 1998 verkställdes planen att ställa hela unionen under en enda centralbank, ECB, Europeiska Centralbanken. Med Lissabonfördraget i hamn har EU sedan fått en egen armé, president, utrikesminister och andra funktioner som normalt bara finns i en statsbildning. Att ta ifrån de europeiska länderna sina valutor är även det ett led i den så kallade monnetmetoden.

Bland annat hundratals läckta dokument från Wikileaks om den hemliga mötesplattformen Bilderberggruppen visar dess avgörande betydelse vid skapandet av EU.

Här har eliten inom bank, politik och storföretag träffats tre dagar varje år sedan 1954 för att planera Europas och världens framtid, helt utan insyn från allmänheten. Ett dokument visar att Bilderberggruppen redan vid mötet i Garmisch-Partenkirchen 1955 hade den Europeiska Unionen, med en gemensam valuta, på agendan.

I dokumentet står bland annat följande: "Målet är att nå största möjliga integration på kortast möjliga tid, där första steget är en gemensam europeisk marknad" samt "...nödvändigheten av att skapa en gemensam valuta".

Bland de cirka 100 svenskar som enligt dokumenterade möteslistor har deltagit vid Bilderbergmöten är Carl Bildt, Marcus Wallenberg, Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt, Olof Palme, Percy Barnevik, Jan Björklund, Leif Johansson (Volvo), Urban Bäckström (f.d. riksbankschef), Anders Borg, Curt Nicolin, Ola Ullsten, Gunnar Sträng, Herbert Tingsten, Tage Erlander, Kung Carl Gustaf, Thorbjörn Fälldin och Michael Treschow.

Sedan 2003 har USA, Mexiko och Kanada, utan någon offentlig debatt och med liten allmän kännedom, snabbt rört sig mot upprättandet av en kontinental superstat genom NAFTA, det Nordamerikanska Frihandelsavtalet. En African Union och en Pacific Union är redan långt gångna projekt.

I ljuset av de fakta jag presenterat blir det lätt att sätta in det nu förestående Transatlantiska Frihandelsavtalet, TTIP, mellan USA och EU i ett större sammanhang. Finns det kanske skäl att misstänka att TTIP är ett steg på väg mot en global superstat under FN, med Nato som en världsomspännande armé, och IMF eller Världsbanken som global bank där det endast kommer att finnas en enda valuta?

Daniel Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare