Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pådrag efter larm om vapenhot

GÄVLEEtt larm om ett vapenhot utlöste på torsdagen ett stort polispådrag längs Riksväg 80 utanför Gävle.

En handfull polisbilar, hundpatruller och en polishelikopter uppehöll sig längs vägen och spanade efter en röd bil med misstänkta personer i.
Anledningen var ett samtal som kom in till länskommunikationscentralen vid 10-tiden på morgonen.
En anonym person hade ringt 112 och berättat att en kvinna utsatts för vapenhot och misshandel utanför Valbo Köpcentrum.
- Då kan man tänka sig vilket scenario som helst, säger Glenn Hillman, biträdande närpolischef.
Eftersom länets insatsgrupp i går var på utbildning i Gävle och trafikpoliserna på grund av Nordiska trafikveckan var fler än vanligt fanns ett stort antal poliser som snabbt kunde rycka ut.
- Vi hade extra resurser och får vi in uppgifter om någon som hotas med vapen så är det klart att vi sätter in de vi har, säger Glenn Hillman.

Spanade efter röd bil
När patrullerna anlände till platsen fanns inga personer kvar och man satsade på att spana efter en röd bil med misstänkta gärningsmän i.
Ett flertal polisbilar placerades ut längs motorvägen och ytterligare ett par bilar och en helikopter posterade sig vid informationstavlan i Sandviken.
Polisens spaningar blev dock resultatlösa och patrullerna återvände till stationen igen vid lunchtid.

ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund@gd.se