Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pandoratosnittar

Annons

För 4 personer

8 skivor vitt bröd

1 ägg

1 dl mjölk

3-4 msk olivolja

125 g mozzarella

4 skivor lufttorkad skinka

1 liten burk sardeller

1 kruka basilika

Till servering:

blandad sallad

1. Kantskär bröden och dela dem diagonalt i trekanter. Lägg sardellfiléerna på hushållspapper.

2. Skär mozzarellan i åtta skivor som läggs på häften av brödsnittarna. Fortsätt med skinka på fyra och sardellfiléer på fyra snittar. Till sist läggs ett eller ett par blad basilika på fyllningen och de återstående bröden som lock.

3. Vispa upp ägg och mjölk. Doppa bröden i blandningen och stek dem gyllengula i olivolja. Snittarna kan serveras varma eller kalla på salladsbädd.