Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Panerad fisk med remouladsås

 Till 4 personer

700 g renskuren fiskfilé från gös, kolja, hälleflundra eller torsk (från säkra fångstområden)

salt och vitpeppar

3 msk vetemjöl

2 ägg

2-3 dl veteströbröd

smör och rapsolja till stekning

Till remouladsåsen:

1 dl majonnäs

4 msk crème fraiche

4 msk mycket finhackad pickels

1 msk hackad persilja

1 msk hackad gräslök

1 msk hackad kapris

1 tsk ljus fransk senap

1 tsk smulad dragon

1 tsk vitvinsvinäger

salt och peppar

Att äta till:

citron

kokt potatis

1. Blanda såsen i god tid. Finhacka pickels, persilja och gräslök i matberedare och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. I dansk remoulad ersätts senapen mot en tesked curry.

2. Skär fisken i skinn- och benfria bitar. Krydda bitarna med salt och vitpeppar. Vänd dem sedan i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja cirka 1 1/2 minuter per sida.

3. Servera fisken nystekt med massor av citron. Kokt potatis är bästa tillbehöret.