Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Panerad fisk med remouladsås

Annons

 Till 4 personer

700 g renskuren fiskfilé från gös, kolja, hälleflundra eller torsk (från säkra fångstområden)

salt och vitpeppar

3 msk vetemjöl

2 ägg

2-3 dl veteströbröd

smör och rapsolja till stekning

Till remouladsåsen:

1 dl majonnäs

4 msk crème fraiche

4 msk mycket finhackad pickels

1 msk hackad persilja

1 msk hackad gräslök

1 msk hackad kapris

1 tsk ljus fransk senap

1 tsk smulad dragon

1 tsk vitvinsvinäger

salt och peppar

Att äta till:

citron

kokt potatis

1. Blanda såsen i god tid. Finhacka pickels, persilja och gräslök i matberedare och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. I dansk remoulad ersätts senapen mot en tesked curry.

2. Skär fisken i skinn- och benfria bitar. Krydda bitarna med salt och vitpeppar. Vänd dem sedan i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja cirka 1 1/2 minuter per sida.

3. Servera fisken nystekt med massor av citron. Kokt potatis är bästa tillbehöret.