Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Panerad gösfilé med pepparrotsaioli

Annons

För 4 personer
600 g gösfilé
3 msk vetemjöl
2 äggvitor
1 1/2 dl veteströbröd
smör och rapsolja
salt och vitpeppar
Till aiolin:
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
1 1/2 dl neutral olivolja
1 msk finriven pepparrot
salt och peppar
Att äta till:
pressad potatis, 16-20 räkor med skal, citron
Gör så här:
1. Pressa eller riv vitlöken till aiolin. Blanda vitlök och äggulor i vispvänlig skål. Tillsätt oljan, först droppvis under ständig vispning, sedan i fin stråle till dess aiolin är fast och fin. Smaksätt med finriven pepparrot, salt och peppar.
2. Koka och pressa potatis.
3. Se till att fisken är skinn- och benfri. Dela den i portionsbitar som vänds i mjöl, lättvispad äggvita och ströbröd. Stek fisken i medelvarm panna i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra lätt.
4. Servera fisken med den pressade potatisen, aiolin, räkor och en klyfta citron.

Dan Strandqvist/TT Spektra