Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panerad gösfilé med pepparrotsaioli

Annons

För 4 personer
600 g gösfilé
3 msk vetemjöl
2 äggvitor
1 1/2 dl veteströbröd
smör och rapsolja
salt och vitpeppar
Till aiolin:
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
1 1/2 dl neutral olivolja
1 msk finriven pepparrot
salt och peppar
Att äta till:
pressad potatis, 16-20 räkor med skal, citron
Gör så här:
1. Pressa eller riv vitlöken till aiolin. Blanda vitlök och äggulor i vispvänlig skål. Tillsätt oljan, först droppvis under ständig vispning, sedan i fin stråle till dess aiolin är fast och fin. Smaksätt med finriven pepparrot, salt och peppar.
2. Koka och pressa potatis.
3. Se till att fisken är skinn- och benfri. Dela den i portionsbitar som vänds i mjöl, lättvispad äggvita och ströbröd. Stek fisken i medelvarm panna i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra lätt.
4. Servera fisken med den pressade potatisen, aiolin, räkor och en klyfta citron.

Dan Strandqvist/TT Spektra