Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pangea öppnar nytt boende för ensamkommande

Till våren kommer ett nytt HVB- boende att öppnas i Sandviken. Det är Pangea som startar en ny enhet som kommer att kunna ta emot omkring 40 ungdomar.

Läs mer: Sandvikenprofilen planerar nytt boende för ensamkommande i Sandviken

Enhetschef Camilla Nässbjer, är glad över att funnit lokaler som passar för verksamhetens behov.

– Vi stora möjligheter att anpassa boendeformen här utifrån barnens individuella förutsättningar och behov, säger hon i ett pressmeddelande.

Pangea, kommunens enhet för mottagande av ensamkommande barn, kommer att börja ta emot anvisade ungdomar till boendet i april.

Det nya lokalerna möjliggör att ungdomar som för tillfället bor på annan ort kan flytta tillbaka till kommunen som har ansvar för dem.

Alla ungdomar som är externt placerade kommer dock inte kunna få plats på boendet, påpekar kommunen. De ungdomar som har bott på annan ort länge och bedöms ha rotat sig där kommer inte att behöva flytta.

Läs mer: Villiga familjehem utreds inte – trots att behovet är enormt

Däremot är förhoppningen att alla ungdomar mellan 15 och 17 som i framtiden tas emot ska få plats på det nya boendet.

Just nu pågår rekrytering av personal till verksamheten. I februari kommer ytterligare två mindre boenden med åtta platser vardera att öppna. Kommunen beräknar att dessa boenden tillsammans kommer att skapa omkring 50 ny aarbetstillfällen i Pangeas verksamheter.

Planen är att ungdomarna senare ska kunna slussas vidare till familjehem eller andra boenden.

Äntligen – nu finns Gefle Dagblad som app! Ladda ner här, till Iphone eller till Android!