Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pannbiff med smak

Annons

För 4 personer
500 g blandfärs (70 % nöt och 30 % fläsk)
1 tsk lökpulver
1/2 tsk timjan
1 1/2 tsk ljus fransk senap
1 vitlöksklyfta, pressad eller riven
1/2 dl rött vin
2 äggvitor
2-3 msk ströbröd
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
Att äta till:
stekt gul lök alt. persiljesmör
kokt eller stekt potatis

Gör så här:
1. Blanda ströbröd med vin (eller vatten) och äggvitor. Justera med vatten vid behov så att blandningen blir lös och smidig.
2. Efter ett par minuter arbetas färs och övriga ingredienser till en slät och smidig färs som formas till pannbiffar. Smaka av med salt och vitpeppar. Stek biffarna i lika delar smör och rapsolja cirka 2-3 minuter per sida.
3. Enklaste tillbehöret är stekt, gul lök och kokt eller stekt potatis. Vill man inte ha mer lök kan ett hemblandat persiljesmör vara ett bra alternativ. Biffarna funkar även i bröd som hamburgare.
Dan Strandqvist/TT Spektra