Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pannkaksmix på flaska gick hem - hos barnen

Pannkaksmix på flaska får flera panelmedlemmar att ruska på huvudet.

Vilken onödig pryl!

Men smaken går hem hos barnen.

Maizena pannkaksmix på flaska, tillsätt bara mjölk, skaka och sätt igång att steka. Låter det bra eller vansinnigt? GD:s konsumentpanel har såklart testat nyheten.
– Vad är meningen? Ska det vara tidsbesparande? Att laga pannkakor med hjälp av en bunke, en visp, ett decilitermått och en tesked tar inte längre tid än att fylla pannkaksmixflaskan med mjölk, skaka och vänta. Snarare tvärtom, säger Ingrid Lindholm, som sågar produkten med fotnölarna.
Hennes femåriga dotter Josefin gör dock tummen upp för de söta pannkakorna.
För de är väldigt söta. Det är panelen överens om.
– Pannkakan var förhållandevis god men galet söt i smaken. Om jag ska försöka förklara smaken så påminner det om mjukglassens strut eller våffla, säger Lars-Göran Wadén.
Syftet med produkten är att det ska vara enkelt. En färdig mjölblandning i en plastflaska som man ska fylla på med mjölk upp till markeringen. Skaka och låt stå. Färdigt.
Men den stora plastflaskan med lite bottenskrap får panelen att se rött. Miljöovänligt, blir betyget.
– Eftersom mixen ändå känns ganska "konstgjord", hade det varit ännu bättre om det gått att blanda med vatten och ha som campingmat, säger Jenny Ericsson.
Hon fick bara ut sex pannkakor av mixen. Det var hon inte ensam om. På förpackningen står att den ska räcka till tio pannkakor, men ingen i testpanelen fick mer än sju.
- Det är inget vi kommer att köpa. Dels innehåller mixen laktos och dels skulle vi behöva 3 - 4 flaskor för att laga mat till hela vår pannkaksälskande familj (6 pers), konstaterar Anders Hermansson.
Förutom att några panelmedlemmar såg förpackningen som praktisk att ha i till exempel sommarstugan var domen hård och sammanfattas ganska väl av Anette Wieser:
– Jag gjorde som det stod på beskrivningen. Likförbaskat blev det som en klump i botten. Vilken sanslöst onödig produkt. Tömma upp mjölk och sedan skaka i en minut, det är ju lika lång tid som det tar att göra en vanlig pannkakssmet. Men det var kul att få prova, nu vet jag att jag ALDRIG behöver köpa den.