Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Panzanella med italienska charkuterier

Annons

För 4 personer
6 skivor ljust, fast bröd (typ italienskt lantbröd eller liknande)
2-3 mogna tomater, 1 gurka, 1 rödlök, 1 kruka färsk basilika, 1 dl olivolja, 3 msk rödvinsvinäger, salt och svartpeppar
Till servering:
lufttorkad skinka eller andra charkuterier, svarta oliver
Gör så här:
1. Skär tomaterna i bitar. Skala och skiva gurkan. Skala och skiva rödlöken fint. Riv basilikabladen, men spara några till garnering. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och svartpeppar. Blanda väl.
2. Bryt brödet i bitar och lägg häften av det i en vid skål. Täck med hälften av salladen. Fortsätt med ytterligare ett lager bröd och avsluta med sallad. Se till att all olja och vinäger från salladen följer med. Täck skålen med plastfilm och ställ salladen kallt i en timme.
3. Blanda salladen en sista gång och lägg upp i en skål eller på ett fat. Toppa med lufttorkad skinka eller andra charkuterier och oliver. Garnera med basilika. Servera direkt medan salladen ännu är sval.