Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa misshandlade sin dotter

GÄVLEI går höll tingsrätten huvudförhandling mot en pappa som suttit häktad sedan den 8 juli, misstänkt bland annat för att ha misshandlat sin tonårsdotter utanför ungdomsgården Block 17 i centrala Gävle.

Tingsrätten fann mannen skyldig till misshandeln, och även till att han vid ett tillfälle i mars burit kniv på allmän plats.

Tre dagar innan häktningen hade pappan gripits och senare anhållits efter att han bland annat dunkat sin minderåriga dotters huvud mot en bil utanför Block 17. Pappan, som är i 40-årsåldern, var upprörd över att hon gått dit utan hans tillåtelse. Han var även arg över att hon, enligt honom, var oförskämd inför de andra ungdomarna.

- Jag måste få ta min rätt som förälder, sade han bland annat under häktningsförhandlingen.

Kunde inte bevisa
Däremot fann tingsrätten pappan oskyldig till att det skulle ha förekommit upp- repad misshandel hemma, som dottern berättat om. Här vittnade mamman till sin före detta mans fördel och sade att det inte förekom några sparkar, slag eller hot där hemma.

Mannen, som tidigare dömts till skyddstillsyn med psykiatrisk vård för andra brott, ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan påföljden bestäms.

Den 2 september fortsätter tingsrättens förhandlingar.

MARIAM NARAGHI