Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappers tar tvist till AD

GÄVLE
Pappers och Korsnäs kom inte överens i den centrala förhandlingen.

Annons
Facket går därför vidare med uppsägningen av de sex pappersarbetarna till Arbetsdomstolen, AD.
- Vi är lokalt övertygade om att Korsnäs har gjort fel, solklart, säger Jan-Henrik Sandberg, ordförande i Pappers avdelning tre.

Tvisten gäller sex pappersarbetare som företaget har sagt upp och hävdar att de inte har den kompetens som krävs. Flera av dem har mer än 20 års anställning bakom sig.

Pappers anser att företaget bryter mot LAS, lagen om anställningsskydd, och att uppsägningarna inte har med kompetens att göra. Facket kräver att de tas tillbaka och att de sex medlemmarna får skadestånd.
I går var det central förhandling mellan de båda parterna. Ingen uppgörelse nåddes och uppsägningarna kvarstår.

Johanna Stenson, informationsansvarig på Korsnäs, säger att de inte vill kommentera det hela ytterligare.
- Jag är besviken på att det inte blev någon uppgörelse, säger Jan-Henrik Sandberg, som hade hoppats på det med tanke på de sex berörda.
Eftersom Pappers anser att företaget har gjort fel vill de nu att AD ska ta upp ärendet. Förbundet centralt och LO-TCO:s rättsskydd ska gå igenom Papperstreans material och därefter bestämma sig för om de ska gå vidare till AD.
- Jag känner mig helt säker på att man kommer att göra det, säger Jan-Henrik Sandberg.
Han hyser inga tvivel om att de får rätt om AD tar upp ärendet.

Totalt var det 13 personer som sades upp. Sju av dem har i efterhand accepterat ett avgångsvederlag.

ANNA BAGGE