Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappers: Vi vill ha trygghet i jobbet

Det brukar inte gå så bra när de borgerliga politiska partierna försöker kläcka idéer om hur arbetsmarknaden ska förbättras. För det mesta handlar det om att göra det lättare för arbetsgivare att ge sina anställda sparken, skriver Mikael Ybert och Kjell Olsson, Pappers.

Turordningsreglerna i LAS pekas ut som ett särskilt hatobjekt och alla borgerliga partier, Alliansen och SD tillsammans i en salig röra, har sina egna varianter på hur tryggheten i jobbet ska försämras för oss vanliga löntagare. Värst av alla hittills är Centerpartiet som föreslår att turordningsreglerna ska avskaffas för alla företag som har färre än 50 anställda.

Här befinner sig borgarna, som vanligt, på kollisionskurs med vad vanligt folk tycker. Anställningstrygghet är faktiskt viktigt för oss!

Detta bekräftas återigen av den undersökning som analys- och undersökningsföretaget Novus nyligen presenterade. Hela 92 procent av allmänheten att de tycker det är ganska eller mycket viktigt att de anställda har en anställningstrygghet på arbetsmarknaden.

Dessutom tycker 42 procent att anställningstryggheten för de anställda bör stärkas i framtiden. Bara tio procent menar att den bör försvagas.

När vi vanliga arbetare och tjänstemän inför höstens val funderar över vilket parti som ska få våra röster, kan vi ställa oss själva en enkel fråga. Vill jag att min arbetsgivare lätt ska kunna ge mig sparken? Den som svarar nej till röstar självklart på Socialdemokraterna.

Mikael Ybert

ordförande Pappers avd 2

Kjell Olsson

ordförande Pappers avd 3

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel