Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par anhölls för miljonbedrägerier

Genom att använda ett företags organisationsnummer kunde paret handla varor för mer än en miljon kronor.
De är nu anhållna för grovt bedrägeri.

Mannen och kvinnan, 38 respektive 37 år gamla, greps tidigare i dag i sina bostäder i Skutkär. Polisen har genomfört husrannsakningar i deras hem samt på en tredje adress.
Polisen ska då ha hittat stora mängder av de varor som paret ska ha kommit över genom att utge sig att komma från ett företag.
Polisen har spanat på paret i drygt två månader sedan de tagit emot ett flertal anmälningar från företag som låtit mannen och kvinnan handla på kredit.
Enligt polisen ska de ha kapat ett organisationsnummer som tillhör ett företag som hör hemma på en annan ort i Sverige. Genom att utge sig för att komma från företaget har de lyckats få butiksbiträden att lämna ut varor som företaget skulle betala i efterhand.
Polisen misstänker att de har kommit över varor för ett miljonbelopp. Det finns också misstankar om att de har sålt vissa av varorna på blocket.se.
- Vi vill uppmärksamma alla affärer att de måste vara försiktiga och verkligen kontrollera att de personerna som tar emot varor verkligen jobbar på det företag som de säger att de kommer ifrån, säger Anders Samuelsson på Gävlepolisens ekorotel.