Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par attackerades med trasig flaska

GÄVLEEtt par i 20-årsåldern misshandlades svårt med en avslagen flaska på Drottninggatan natten till lördagen.

Båda fick föras till sjukhus med skärsår i halsen och ansiktet.
Den misstänkte gärningsmannen hade ännu i går kväll inte kunnat gripas.
De båda offren, en 20-årig kvinna och en 21-årig man, har berättat för polisen att de promenerade längs gatan tillsammans med en kamrat när tjejen plötsligt blev antastad av en man i 35-40 årsåldern. Mannen ska ha klängt på henne och försökt ta henne på brösten.
Pojkvännen blev arg och gav mannen ett slag, varpå mannen sprang sin väg.
När de tre ungdomarna var i höjd med puben Mc Gills kom plötsligt mannen tillbaka. Han kom rusande mot dem med en avslagen flaska i handen. Innan någon i sällskapet hann reagera måttade mannen ett skärande slag mot 21-åringen som träffades i halsen.
När kvinnan försökte gå emellan högg mannen henne i ansiktet med flaskan. I tumultet som uppstod lyckades mannen försvinna.
Två vittnen har för polisen beskrivit mannen som 35-40 år, 180 cm lång och med arabiskt utseende.
De båda skadade fördes till sjukhus där deras skador syddes. Skärsåret i 21-åringens hals var enligt polisen mycket nära att träffa kroppspulsådern.
Brottet rubriceras som två fall av grov misshandel, men kan enligt polisinspektör Hans Eriksson komma att skärpas till dråpförsök.

MAGNUS LUNDQUIST