Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkbadet bör göras till folkbad

SANDVIKEN
- Satsa inte 20 miljoner på ny teknik och nya attraktioner på Parkbadet, skriver Tomas Roslund, ordförande för Företagarna i Sandviken i ett brev till Kultur- och fritidsnämnden. Gör det till ett folkbad i stället för snart har kommunens innevånare inte råd att bada där.

Annons
Men Tomas Roslund får inte medhåll av kultur- och fritidschef Bosse Eriksson.
- Hälften av de 20 miljonerna ska gå till en ny vattenrening, säger Bosse Eriksson. Det måste vi göra eftersom det hela tiden krävs bättre rening av badvattnet.
Han betonar också att Parkbadet anses var ett av de bästa i Sverige. I en undersökning i en rikstäckande morgontidning hade Parkbadet med äventyrsdelen en toppplacering.

250 000 besökare
- Vi har 250 000 besökare varje år och vi ser att skolresor och fritidsdagsutflykter fortfarande lockar massor av ungdomar från när och fjärran. Vi har bra attraktioner och ett bra pris där kommunalbidraget ligger på 18-19 kronor. Det är lågt i jämförelse med andra kommuners bidrag till sina bad. Men vi behöver också förnya oss. Vi står redan på en hög nivå och därför behövs det inte satsas våldsamt.
Tomas Roslund är också kritisk till att Parkbadet med nya satsningar ger sig in i en karuselliknande kapplöpning.
- Är det rätt att satsa miljoner på häftiga attraktioner, undrar han. Troligen kommer Borlänge att satsa på ett äventyrsbad och vårt bad har många gäster från Dalarna. Vad händer då i en framtid? Vi tappar besökare och kanske tvingas höja priset vilket gör att flera slutar.

Dåligt städat
Tomas Roslund är också kritisk på det sätt Parkbadet städas. Oftast möts han av smutsiga ytor.
- Satsa hårdare på städningen och se till att de förvaringsskåp som finns är i ordning, menar Roslund. Dessutom anser jag inte att personalen på Parkbadet ska sköta serveringen utan den kan läggas ut på entreprenad.
Det här är kritik som Bosse Eriksson hört massor av gånger.
- Visst kan städningen vara ett problem, menar Bosse. Men vi ska komma ihåg att Parkbadet är byggt för att klara 240 000 besökare per år och vi har nått taket. Ibland räcker inte personalen till under vissa dagar och tider. Serveringen ger oss en bra intäkt och den släpper vi inte.
- Vi kan jämföra oss med befolkningsmässigt likvärdiga kommuner som Trollhättan och Vänersborg, fortsätter Eriksson. De har 120 000 besökare per år och vi det dubbla. Så vi ska vara stolta över vårt bad.

JÖRGEN LARSSON