Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkbadet satsar - och höjer priset

SANDVIKENParkbadet ska spara 200 000 kronor per år.Samtidigt har Parkbadet lämnat in ett investeringsförslag på 20 miljoner.

Annons
- Vi är verkligen trångbodda när det gäller källarutrymmen, säger Christina Jäderberg, chef på Parkbadet. Vi tvingas snart att bygga ut för att tekniken ska få plats och då är det lika bra att bygga ut och få plats med några häftiga attraktioner.
Parkbadet har under tio år lockat massor av bad- och äventyrslystna besökare. Parkbadet har under åren varit ensamt på marknaden, men nu verkar det som om Borlänge får sitt äventyrsbad inom två år.
- Då ökar konkurrensen väsentligt, menar Christina Jäderberg. Vi har många besökare från den räjongen och därför måste vi satsa vidare för att hänga med i utvecklingen. Och det är framför allt en häftig attraktion som behövs.

Prishöjning
Parkbadet vill också höja badpriset och har lämnat ett förslag till kommunstyrelsen. Ett säsongskort för vuxen ska då höjas från 1350 kronor till 1600 kronor.
- Vi har inte höjt badpriset sedan 1999, förklarar Christina. När vi nu också har fått sparkrav väljer vi att höja priset lite för att kompensera besparingen.
Enligt Christina Jäderberg gör en med 12 månaders kort 104 besök under den tiden. Skulle kunden välja att köpa biljett vid varje besök skulle priset på ett år stanna på 6240 kronor.
- Så visst är det är rejäl subvention som våra kunder får vid köp av säsongskort, säger Christina. Vi lägger höjningen på vuxenbiljetten, medan barnen, 3 till 9 år, får en höjning på sitt årskort från 700 kronor till 720 kronor. Ungdom 10 till 15 år får höjning från 855 kronor till 1000 kronor, medan pensionärer får höjning från 990 kronor till 1100 kronor.

Vill ha bussparkering
Christina har också en önskan att kommunen gör i ordning en rejäl bussparkering.
- Varför inte vid tomten där gamla tvättinrättningen stod, menar Christina. Det förslaget har vi lämnat flera gånger, men inte fått gehör. När det kommer många bussar till oss försvinner massor av bilplatser.
Annars är det bara uppåt på Parkbadet. Under oktober besökte 29 119 personer badet. Höstlovsveckan lockades 9 435 badande.
- Onsdagen den 30 oktober hade vi 1 831 besökare och det är rekord för en dag, säger Christina. Det betyder att vi tömde badet tre gånger eftersom vi bara har 600 skåp att tillgå.

JÖRGEN LARSSON