Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkrock även för vuxna

SANDVIKEN
I helgen ordnas den tionde Parkrocken. I år förlagd till helgen före skolstarten i stället för skolavslutningen och målet är att få fler vuxna att ta del av arrangemanget.

Annons
Förutom rockgrupperna och deras spelningar så finns Navet på plats med ett tält bemannat under hela tiden.
Hit ska vuxna kunna komma och ta en kopp kaffe och prata med de som jobbar med ungdomarna.
- Här finns nattvandrare från Sandviken, Hofors och Järbo, den drog- och brottsförebyggande verksamheten, kommunens ungdomsledare liksom sociala enheten, ungdomsmottagningen och idrottsföreningar, säger Jenny Myrberg, drogförebyggare i kommunen.

Något för alla
Inriktningen på Parkrocken blir också bredare och vänder sig till hela familjen med arrangemang under eftermiddagen för de yngre innan spelningarna börjar. Ackes Dansskola och Anders "Kråkan" Ågren gästar också årets upplaga av Parkrock. Genom att försöka locka fler vuxna till Stadsparken och evenemanget hoppas arrangörerna skapa ett tryggare arrangemang med mindre droger.
- Parkrocken är ett så bra arrangemang att det är en upplevelse även för vuxna, framhåller Lennart Hedenström, enhetschef för Navet.
- Det är viktigt att få bort fokus från ungdomsfyllan och i stället lyfta fram arrangemanget.
Han betonar att satsningen på att locka ut fler vuxna inte ska ses som ett sätt att kontrollera utan engagera och tältet ska vara en öppen mötesplats för alla åldrar.

Gratisarrangemang
23 band kommer att spela under helgen, varav hälften är lokala. Parkrocken är ett gratisarrangemang som till drygt hälften finansieras av kommunen.
Navet är som namnet säger ett nav, ett centrum, för arbetet med ungdom. Navet ligger under Kultur och Fritid och består av drogförebyggare Jenny Myrberg, brottsförebyggare Lena Brodin, föreningsenhetens chef Hasse Nilson, folkhälsosamordnare Annika Berter, ungdomsledaren Calle Andersson och Joakim Forslund samt enhetschef Lennart Hedenström.
ULF GRANSTRÖM