Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Päron och mandel i muffins

Vi är redan inne i mitten av oktober och hösten är här med sina vackra färger. Vädret är varierande, som vanligt under hösten. Men lite trist är det allt när det är mulet och blåsigt, vi har ju varit bortskämda nu en längre tid med att solen har lyst. Just den här helgen har jag begett mig till Karlstad för att hälsa på den studerande dottern. Vi får väl se om sola i Karlstad lyser!

Jag fortsätter den här veckan med mitt favorit-bakverk, nämligen muffins. Äpple är något man ofta förknippar med muffins och även andra bakverk, men päron är kanske inte lika vanligt. Den här gången har jag rivit i päron och dessutom mandel. Jag använde mandelflarn eftersom det var det jag hade hemma, men hacka gärna vanlig mandel så blir det mer knaprigt. Försök att få tag i ett päron med god smak, annars är det lätt hänt att det inte smakar så mycket alls.

Som vanligt får du snyggare muffins om du använder en muffinsplåt, och grädda inte för länge. Torra muffins gör ingen glad.

Tips och frågor mailar du till: helena.bjorklund@mittmedia.se

Helena Björklund 026-15 96 46 helena.bjorklund@mittmedia.se