Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pasta med musslor och kräftor

För 4 personer
500 g färsk pasta
Till såsen:
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl mager grädde
1 tärning grönsaksbuljong
Att toppa med:
1 bunt färsk, grön sparris
1 msk smör
1/3 kruka färsk timjan
200 g kräftstjärtar
100 g musslor
salt och peppar
citron

Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Smula ner en tärning grönsaksbuljong och låt allt sjuda sakta utan lock i 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär bort 5-6 centimeter av toppen på sparrisarna. Skär resten i drygt centimeterlånga bitar. Fräs de mindre bitarna med smör i kastrull och blanda med såsen. Krydda med timjan.
Koka pastan i saltat vatten. Sista 30 sekunderna sänks sparristopparna ner i kokvattnet i en sil. De ska bli varma, inte kokta och lösa.
Lägg upp avrunnen pasta och toppa med sås, musslor, kräftstjärtar och sparristoppar. Garnera med timjan och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra