Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pasta med musslor och kräftor

Annons

För 4 personer
500 g färsk pasta
Till såsen:
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl mager grädde
1 tärning grönsaksbuljong
Att toppa med:
1 bunt färsk, grön sparris
1 msk smör
1/3 kruka färsk timjan
200 g kräftstjärtar
100 g musslor
salt och peppar
citron

Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Smula ner en tärning grönsaksbuljong och låt allt sjuda sakta utan lock i 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär bort 5-6 centimeter av toppen på sparrisarna. Skär resten i drygt centimeterlånga bitar. Fräs de mindre bitarna med smör i kastrull och blanda med såsen. Krydda med timjan.
Koka pastan i saltat vatten. Sista 30 sekunderna sänks sparristopparna ner i kokvattnet i en sil. De ska bli varma, inte kokta och lösa.
Lägg upp avrunnen pasta och toppa med sås, musslor, kräftstjärtar och sparristoppar. Garnera med timjan och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra