Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med ostsås och krutonger

Annons

Till 4 personer
500 färsk pasta eller 300 g torkad
Till pastasåsen:
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl torrt vitt vin, alt. vatten
2 dl mager grädde
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl riven ost, gärna lagrad
svartpeppar och ev. salt
Att äta till:
6 skivor vitt matbröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
broccoli

Gör så här:
1. Kantskär brödet och skär sockerbitsstora tärningar av det som blir kvar. Lägg bitarna på ett ugnsfast fat. Blanda pressad vitlök med olivolja och slå över brödbitarna. Rosta brödbitarna till krutonger i 225 graders ugn. Passa noga, de får inte bli brända.
2. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vatten, vin och grädde. Smula ner buljongtärningen, koka upp och vänd ner osten. Sjud såsen i 5 minuter, eller tills såsen blir härligt krämig. Smaka av med svartpeppar, salt behövs sällan.
3. Koka pastan och fördela den i portionsskålar. Slå över sås och toppa med lättkokt broccoli och krutonger.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Annons