Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patetiskt att vuxna inte kan behärska sig

Äntligen har jag kommit hem till Gävle igen efter en tid med studier på annan ort. Jag tänkte då passa på att gå och titta på en innebandymatch mellan GGIK och Strömsbro DJ18.

Matchen var underhållande och spännande in i det sista, där tillslut GGIK drog det längsta strået denna eftermiddag. Men tyvärr så förstördes denna underhållande match av språket på läktaren. Det är patetiskt att vuxna människor inte kan behärska sig i miljöer där det ska vara glatt och peppande.

De uttryck som sägs på läktaren hör inte hemma där, eller någon annan stans. Det står barn på läktaren som vi vuxna ska vara förebilder för. Hur kan man då uttrycka sig så verbalt uselt och lågt begåvat i en sådan miljö?

Att som förälder skrika till det lag som förlorat ”Strömsbro era j-la sopor” är så j-la dåligt och det fick mig att tappa hakan. Vi vuxna har ett ansvar att uppfostra och stötta våra barn och ungdomar. Även jag som inte har några barn känner att jag har ett ansvar att vara en förebild till de yngre.

Då kan vi inte bete oss som idioter och uttrycka nedvärderande ord inför barnen. Det är dags för varje förälder som känner sig träffad att rannsaka sig själv och utvärdera sig själv som människa. Nästa match så tycker jag att ni ska göra er själva, men framför allt barnen och ungdomarna en tjänst och stanna hemma.

Ni har inget där att göra om ni inte är där för att stötta varje individ i med- och motgång. När ni känner att ni lärt er behärska er så anser jag att ni är varmt välkomna tillbaka till läktaren

En upprörd åskådare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare