Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paulinho sänkte Gefle

Gefle IF föll med 0-1 hemma mot Örebro efter matchen enda mål - av Paulinho.

Gefle IF är på hotande väg nedåt och Örebro är tydligt på väg uppåt. Örebros 1–0-seger på Strömvallen innebär att laget bara ligger en poäng efter just Gefle i tabellen.

Efter de fem raka förlusterna verkar nu Örebro ha hittat tillbaka, laget vann sin andra raka match på söndagen.

Målet kom i en händelserik första halvlek, med bra spel och en rad målchanser – men där segermålet kom efter en försvarsmiss av hemmalaget.

Skicklige mittfältaren Yussif Chibsah satte sitt eget försvar i problem med en dålig passning, det blev kalabalik – och till slut rullades bollen fram till Paulinho.

Brassen placerade elegant bollen i nät från en skottposition i trakterna av straffpunkten. Det var Paulinhos andra mål för säsongen.

Det räckte, tyckte tydligen Örebro, för tränaren Sixten Boström drog efter paus ned på anfallsfrekvensen.

I stället var det  Gefle som fick jaga, och producerade en rad inlägg, men inget satte egentligen Örebromålvakten John Alvbåge på speciella prov.

Gefle åkte på sin fjärde raka förlust, och den tredje hemmaförlusten – och plötsligt är succéspelet och den höga tabellplaceringen förvandlat.

Speciellt illa var förstås att laget på kort tid fått två anfallare skadade. I söndagsmatchen var Mikael Dahlberg satt ur spel.

TT