Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pekezela in – då kan GIF göra sig av med spelare

Gefle IF har bestämt sig – klubben vill värva sydafrikanen Sive Pekezela.

Och utsikterna att lösa det ekonomiskt är goda.

Bland annat hoppas GIF kunna göra sig av med ett par spelare ur den nuvarande truppen, enligt uppgifter till Sporten.

Annons

Trots tidigare utfästelser om att GIF inte kommer att ha råd att värva något mer, anslöt yttermittfältaren Sive Pekezela i fredags i förra veckan och har gjort en handfull träningar med laget. Han ska vara i Gävle tills vidare och klubben har ansökt om visum för två månader.

Pelle Olsson visste sedan sydafrikanens två tidigare besök vad 20-åringen går för, och nu berättar GIF-tränaren och sportchefen att klubben vill ha honom.

– Ja, vi vill kontraktera honom, men vi behöver hitta en ekonomisk lösning, säger Olsson, som tidigare har kallat Pekezela för snabb och genombrottsinriktad.

Enligt ordföranden Leif Lindstrand är inget klart med det finansiella.

Men om ni tar hit en spelare "tills vidare" på det här sättet måste ni väl anse att möjligheterna är ganska goda?

– Ja, vi tror det i alla fall, säger Lindstrand, som i övrigt inte kommenterar hur man eventuellt ska få råd med värvningen.

Ett alternativ som han tidigare mer eller mindre avfärdat är att ta av det egna kapitalet, som nu har minskat till 1,5–2 miljoner kronor. Den ska finnas kvar som buffert.

Att GIF byter lokaler (se separat artikel) sparar föreningen 100 000 kronor per år och är möjligen en dellösning.

Ytterligare ett sätt att frigöra pengar är att klubben gör sig av med spelare, och enligt uppgift finns en förhoppning att någon annan klubb ska vara intresserade av exempelvis ghananen Zakaria Abdulais och Linus Malmborgs tjänster. Den förstnämnde har kommit allt längre från en ordinarie mittfältsplats och är förhållandevis dyr, utlandsproffs som han är, medan Malmborg har hård konkurrens på mittbackspositionen efter värvningen av Anders Wikström.

Varken Lindstrand eller Olsson vill kommentera dessa uppgifter.

– Nä, det finns inget konkret att säga om det hela. Det finns alltid möjlighet att andra föreningar kan vara intresserade av våra spelare, men det är inget jag uttalar mig om innan något är klart, säger Olsson.

Annons