Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärsboende i Högbo?

SANDVIKENIntresset för tomtmarker i Högbo har stigit de senaste åren.Det finns planer att bygga bostadsrätter för pensionärer i området norr om Högbo kyrka.

Annons
I skogspartiet nedanför prästgården finns också ett oanvänt område på 1,6 hektar där privatpersoner visat intresse för att få köpa tomter.

"Intressanta projekt"
- Men här har vi förköpsrätten och den ska vi utnyttja, säger Claes-Göran Bergqvist på tekniska kontoret. Det finns några intressanta projekt som vi tänker titta på.
Bostadsrätterna för pensionärer har varit aktuellt under några år.
- Det finns ett intresse att bygga bostäderna, säger också Eric Jutendahl som är med i den stiftelse som arbetar för projektet. Det finns också byggherrar som är villiga att uppföra husen.
En skrivelse har redan gått till kommunen om att få möjlighet att köpa den aktuella marken norr om kyrkan.

Fem till tio lägenheter
- Nu ska jag författa en ny skrivelse till kommunen, säger Lennart Ocklind, före detta stadsjurist i kommunen.
Sammanlagt rör det sig om mellan fem till tio lägenheter i det attraktiva området.
- Tanken är mycket god, säger också Lennart Ocklind. Sandvikens kommun saknar den här typen av boende för äldre och vi vet flera som lämnat kommunen för att finna ett mer passande boende.

JÖRGEN LARSSON