Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pentax P80 förminskar ansikten

Liten och lätt med förbättrad ansiktsigenkänning och bättre motivföljande autofokus.

Liten och lätt med förbättrad ansiktsigenkänning och bättre motivföljande autofokus. Nyheterna i Pentax Optio P80 är annars få. Förutom ett nytt filter som gör ansikten mindre i förhållande till kroppen.

Upp till 32 ansikten kan Pentax Optio P80 känna igen och fokusera på. Ansiktsigenkänning ska ha blivit snabbare och ska dessutom kunna hitta ansikten även i diagonala vinklar. Ett nytt filter kan även göra att ansikten verkar mindre i relation till kroppen. Om det nu varit ett problem med att huvudet blivit för stort gentemot kroppen tidigare. I porträtt-läget finns även leende- och blinkigenkänning.

Annars trycker Pentax på att P80 är en liten och lätt kamera. Med batteri och minneskort (SD) väger kameran ungefär 120 gram. Måtten, inklusive utskjutande objektiv är 9,7 x 5,4 x 2,15 centimeter. 

Den optiska zoomen är på 4x motsvarande 27,5 -110 millimeter i småbildsformatet. Sensorn är 1/2,3 tum stor med 12,1 megapixels upplösning. Skärmen är 2,7 tum stor med 230 000 pixlars upplösning. Iso är möjligt upp till 6400.

Liksom många andra nya kompakter kan Optio P80 filma i HD – 1280x720p med 30 bilder per sekund.

Om och när kameran kommer till Sverige är oklart i dagsläget. Så även priset.


/Elin Parmhed