Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pernilla Eriksson, VD och trillingmamma: "Någon måste våga satsa rejält för att bryta mönstret"

Om kvinnors företagande blev lika vanligt som männens skulle det innebära 278 000 nya jobb i Sverige. Nu startar Pernilla Eriksson ett nytt projekt för att få fler kvinnor att bli egna företagare.

Annons

Målen är tagna sedan länge men utvecklingen går långsamt. Ibland står den stilla. Pernilla Eriksson, VD för Donald Davies & Partners vill ha ett mer jämställt företagande. Nu har hon bestämt sig för att göra en riktad satsning. Hon tänker se till att fler kvinnor blir egna företagare.

– Någon måste våga satsa rejält för att bryta mönstret. Därför har vi bestämt att till och med maj i år söker vi aktivt endast efter kvinnliga projektledarkonsulter. För att underlätta klivet in som egenföretagare kommer vi att stötta de fem första kvinnorna med allt som behövs under det första året.

Tre kvinnor är nästan klara varav minst en av dem kommer från Gävle. Pernilla är också Gävlebo och har kontor på Centralstationen. Men företaget finns i hela Sverige och vissa dagar pendlar hon till Uppsala och Stockholm. Det hade kunnat vara en stressig situation för en nybliven trillingförälder.

– Det är variationen som gör livet roligt, säger hon bestämt. På förskolan i morse hade jag glömt barnens snuttefiltar och fick åka hem igen och hämta dem. Jag kom nyss hit och hann inte äta frukost. Vill du ha lite kaffe?

Hon visar in till ett konferensrum, lägger dator och papper på bordet och springer ut igen för att fixa två koppar. Byggnaden är fantastisk, med vacker fasad och trapphus i sten. Utsikten likaså, här ser hon Gavleån, Dalapalatset och takåsarna över Gävle. Pernilla trivs med öppna vyer.

– Vi är bara elva procent kvinnliga konsulter i dag, men vårt mål är 50/50. Länsstyrelsen i Stockholm har räknat ut att om kvinnors företagande fortsätter att öka tills det blir lika vanligt som männens skulle det innebära 75 000 nya företag med 278 000 nya jobb i Sverige. Du förstår vilket lyft!

Hon började som VD 2012 efter 16 år på Sandvik, den sista tiden som kommunikationsdirektör på Coromant. Hennes pappa är en framgångsrik företagare och entreprenör så drivkraften har hon i blodet. När hon fick frågan om att ta över VD-skapet på Donald Davies & Partners tyckte hon redan att de hade den skarpaste projektledningen hon hade mött och behövde inte tveka. Nu är utmaningen att utveckla ett mellanstort företag till att bli riktigt stort. Ett knep blir att rekrytera från båda könen. Viljan att öka andelen kvinnliga partners har funnits ett tag, men inget har hänt konkret. Pernilla såg att det fanns andra företag som har lyckats bättre. Hon blev nyfiken på ÅF som har satsat hårt på kampanjen Ladies Month i oktober varje år. Under en månad är det bara kvinnor som rekryteras. Pernilla kontaktade ÅF:s hållbarhetschef Nyamko Sabuni för att få inspiration.

– De gör något som är riktat och konkret. Det är jättebra att ha ett bestämt fokus under en bestämd period, det blir tydligt, kommunikativt och plötsligt styr alla mot samma mål. Vår kampanj har redan medfört att alla förfrågningar har ökat. Effekten är alltså att både fler kvinnor och fler män har sökt sig till oss.

För att få fler kvinnor att ta steget har Donald Davies & Partners riggat fem nya bolag där de erbjuder sig att stötta företagarna under det första året. Det gäller bokföring, bokslut, pensions- och försäkringsrådgivare och inte minst erfarenhet och kunskap.

Vad tror du det beror på att kvinnorna drar sig mycket mer än män för att starta egna företag?

– Traditionen har stor betydelse. Det har varit mest män hittills och därför finns det för få förebilder. Det är ett jättesteg att starta eget men många tror att det är mer komplext än det är. Därför är vi tydliga med att det inte är så svårt. Det finns bra hjälp för den som är ny egenföretagare.

Den största vinsten enligt Pernilla är att affärslivet blir mer dynamiskt och mer utvecklande med fler olikheter. Ökad jämställdhet betyder en ökad mångfald.

– Vi kan ge ännu bättre och skarpare erbjudanden mot kunden om vi får in fler människors kunskap.

Hon har även egen erfarenhet. Tillsammans med sin sambo driver hon ett företag som erbjuder konsultverksamhet, fastigheter och vattenskoteruthyrning. Den senare på Engeltofta på somrarna. Hon tycker att vattenskoter är ett föredömligt sätt att komma ut på havet.

– Det finns inget bättre än att åka ut på kvällen när det är spegelblankt och skotern skär som en smörkniv genom vattenytan. Eller att puttra in vid Gävle Strand och äta en pizza. Fast nu går inte det på ett tag, nu när barnen är små, säger hon och skrattar.

Läs mer: Nya rutiner när Pernilla blev trillingmamma.